Skip to main content

Formanden Beretning 2015

Formanden Beretning 2015

Året der gik.
Boldklubben Rødovre oplever i året 2014-15, den største succes i mange år, 1 herre rykkede op i KS og nåede blandt de sidste 32 hold i pokalturneringen, med en kamp mod superligaholdet Silkeborg som endestationen. Desværre rykkede de så grundet omstrukturering i divisionerne også ned i serie 1 igen. 1 Damer vandt 1 division og er et spændende hold med meget unge spillere, det er spændende hvad det kan føre til.

Denne succes har medført at de lokale medier har dækket Boldklubbens aktiviteter massivt og dette har så medført at vi er blevet Synlige i kommunen og også i de omkring liggende. Denne eksponering har medført at vi er blevet et aktiv, både hos sponsorer og kommunen.

Bagsiden er så at det Herresenior hold der er brugt mange år på at opbygge er spredt for alle vinde, da succesen samtidig medførte at andre klubber rettede øjnene mod os og da vi ikke kan være med på sorte penge, støvleordningen, tøj osv. Må vi bare erkende at vi ligger hvor vi er gearet til nemlig Serie 1 hos herrerne og 1 division hos damerne.

Klubben er trimmet og har trods alt haft tilgang alle andre steder end hos herrerne, dog skal der ydes en stor indsats for at få flere unge ned i klubben.

Bestyrelsens 5-års plan udløber i år og vi vil derfor sætte os sammen på førstkommende B-møde og udstikke retningslinier for de næste 5 år. ”Den røde tråd” blev lidt flosset da oprykningerne skete et år for tidligt, men som situationen er nu har vi et scenarie hvor herresenior, vil tage megen opmærksomhed, vi skal have bygget et nyt fundament. Endvidere skal ungdommen have flere medlemmer.

DBU’s tiltag med elektroniske spillercertifikater har været en yderst positiv oplevelse, da vi som klub har muligheden for en bedre kontrol med spillere.

Som bestyrelse oplever vi meget stor opbakning fra medlemmernes side, når vi spørger om hjælp, vi har som de fleste har opdaget indgået et samarbejde med Circle Company om at stille til div. Arrangementer, et tiltag der hjælper på økonomien, vi har fra bestyrelsens side valgt at der dette år skal tilfalde flere penge til de hold der stiller op som frivillige. På sponsorsiden er der også kommet gang i den.

Den vigtigste faktor som klubbens fremtid er anlæggelsen af en Kunstgræsbane på Horshøjvej. Dette vil finde sted i 2016, hvornår præcist vides ikke. Endvidere vil der i 2016 etableres vandingsanlæg på alle baner, samt der vil i 2018 etableres helt nye omklædningsfaciliteter, måske i 2 etager så vi får dobbelt så mange rum. Der indgår i disse planer en ide til styrketræningsfaciliteter. Det vil meget snart blive etableret Cross-fit ved opvisningsbanen, så 20 mand kan træne fitness samtidig.
Alt dette har kommunen doneret over 17 millioner til. Dog vil jeg gerne nævne at jeg skal se den Kunstgræsbane, før jeg tror på det.
Den famøse løbebane bidrager også til et plus.
Denne opdatering vil gøre os til den mest attraktive klub i miles omkreds på faciliteter.

Man må dog påpege at forløbet omkring løbebanen ikke har bidraget positivt hverken sportsligt eller administrativt, da afviklingen af kampe med 3 elitehold, her tæller U-17 med da de jo spillede KBU- mesterrækken i året der gik, oven i købet sluttede de i toppen.

Jeg må med henblik på de kaotiske forhold vedrørende løbebanen rette en tak til Henrik Kjærsgård og hans personale, de har hjulpet ufatteligt meget, Teknisk forvaltning, hvem er de….man må håbe der er bedre styr på sagerne når der de næste år skal foretages store ombygninger.

Hvad er sket:

5-års planen skred en smule, men vi står bedre en da vi lagde planen. Ungdommen varetages af gode stabile trænere, der er meget talent i alle afdelinger. Vi skal som tidlige nævnt arbejde hårdere i alle årgange for at få flere medlemmer, men mon ikke vores kommende faciliteter vil være en naturlig hjælpende hånd.

Arbejdet fra bestyrelsens side, vil helt klart omhandle økonomi, der vil det næste år blive reguleret på alle poster for at tilpasse indtægter og udgifter. De første tiltag er allerede sket på området. Personligt er jeg stadig optaget af opgaver i kommune regi.

Det lykkedes os at indgå et samarbejde med Nordea omkring ungdommen, hvilket medførte at vi kunne afholde landets bedste ungdomsstævne. Med gaver til alle børn, smat overrækkelsen af en check på næsten 13.000,- kroner til indkøb af nye bolde. Endvidere er Nordea også gavesponsor til julestævnet.

Sponsor arbejdet har været meget nemmere med succes og dette område skal også have øget fokus, endvidere har kommunen gives os lov til at sælge bandereklamer på stadion til fordelagtige priser, dette kan være nøglen til at vi ville få midler til alle afdelinger i Klubben.

Strategi Fremover:

Økonomien bliver som altid en akilleshæl, tilskuddet fra vennerne kører på sidste år og der skal derfor ske tiltag alle steder for at få det til at hænge sammen.
På Herresenior siden er det glædeligt at der rykker 21-24 U19 spillere op. De har allerede spillet kampe i serie 3, hvor de sagtens kan følge med, der vil fra bestyrelsens side være et ønske om at der allerede til vinter trænes med seniorerne og Dan og Kern rykker med holdet op og bliver indlemmet i trænerstaben omkring 1-2 senior. Hvor vi er på udkig efter en Rødovremand til at overtage cheftrænerposten.
Vi har oplevet en øget interesse for at hjælpe hvor man kan og det er et dejligt tiltag, vi håber det vil komme alle medlemmer til gode fremover, når vi er flere hænder til at løfte opgaven.

Forældre og klubliv :

Vi tror tiden er inde til at etablere et forældreråd, dette er prøvet før, men det virker som om at der er kommet en del forældre der gerne vil deltage, dette så vi også til børnestævnet hvor der var mange frivillige til at hjælpe i boder, løbe rundt i bamsen m.m. Seniorafdelingen kom og agerede dommere, i det hele taget en fantastisk dag, hvor der blev arbejdet på kryds og tværs. Et stævne der fik stor ros fra de gæstende klubber.
Klublivet har lidt under de kaotiske forhold omkring faciliteter samt den store afgang til andre klubber i seniorafdelingen. I ungdommen er der styr på det, en tak til trænere og ledere. Gammelmands er som altid klubbens fundament og det glædeligt at der er tilgang.

Evaluering.

Det har været et år med succes og boldklubben er blevet synlig i lokalsamfundet, vi skal have samlet Herre-seniorafdelingen op igen, men mon ikke dette kommer helt naturligt, når vores ”egne” spillere rykker op. Det har været et år hvor arbejdet med det administrative har trimmet klubben og vi har et godt fundament at arbejde videre på. Der er flere tiltag på vej, både i bestyrelsen og på den sociale front.. Vi håber på et åbent klubhus til Seniorkampe. Der arbejdes på en fælles fest for hele klubben og æresmedlemmer på Tinderhøj Skole, dette skulle gerne blive en tradition.
Klubben ser trods megen modgang, ud til at den stille og roligt går fremad.

Sidst men ikke mindst et tillykke til Hr. Fosgaard med titlen som årets idrætsleder.

Tak for et godt år

Jan Krügermeier.