Skip to main content

Kære FIR.

Kære FIR.

Det er vores klare hensigt at dele en kunstgræsbane med Orient GF.

Det har mange mange år været et ønske at få en Kunstgræsbane ved Rødovre Stadion. Det er blevet endnu mere nødvendigt da det de sidste 2 år er muligt at spille Officielle vinterturneringer under DBU/SBU/KBU, alle kommunens klubber er tilmeldt disse turneringer men det praktsk talt umuligt at afvikle hjemmekampe da vi kun har 2 kunstgræsbaner og derfor ikke har tider nok. Derfor har vi de foregående år fået lov at deltage og grundet mangel på baner, afviklet vores kampe på udebane. KBU som vores hold har været tilmeldt sagde dog i år at vi skulle afvikle hjemmekampe hvis vi ville være med og derfor måtte vi afvikle kampe på Grusbanen. Dog var dette en meget negativ oplevelse og vi oplevede at mange hold meldte fra da de ikke ville afvikle på grus og en enkelt gang udvandrede HIK da de fandt ud af at kampen skulle spille på grus. Vi er ikke de eneste der oplever disse negative episoder.
Endvidere har Boldklubben Rødovre, oplevet en massiv tilgang og vi måtte sidste år begrænse tilgangen i ungdommen da vi simpelthen ikke havde græsbaner til alle vores hold (23). Her ville en kunstgræsbane være en løsning. Da vi kunne benytte den om sommeren som de gør i espelunden.
Boldklubben Rødovre og Orient GF har de 2 største ungdomsafdelinger, de 2 afdelinger er sammenlagt mindst 3 gange større end de 4 andre klubbers tilsammen, men har ingen banetid til dem om vinteren, dog kan vi spille på grus hvis det ikke er frost eller træne i gymnastiksalene på skolerne, dette kun i yderste nødsituation, da salene ikke er særligt egnede (de for små). Hvilket medfører at man aldrig ved om der træning eller ej. Derfor skifter børn i alderen 13-17 til nabokommunerne hvor der ikke findes grusbaner mere, endvidere får både husum og Vanløse flere kunstgræsbaner allerede i år, hvilket medfører yderligere flugt. I den henseende ka vi nævne at BK Rødovre er den eneste klub i kommunen med et U14, dog mistede vi 7 spillere til Vanløse i vinters da de fik kunstgræstider (vi afholdte et møde med dem og det var meldingen fra dem), dog er de 5 kommet tilbage nu vi på græs, men det sker måske ikke næste gang. Man kan i den sammenhæng undres over hvor alle de unge, spiller henne, det hvertfald ikke i rødovre kommune.
BK Rødovre har kommunens højst rangerede hold, 1 Damesenior, et hold der sidste år blev nr. 2 i 1 div. og i år allerede fører den med 6 point ned til nr. 2, vi har i vinterpausen igen oplevet står tilgang og flere spillere har spillet landskampe. Disse spillere kommer til en klub som kan tilbyde stort set intet, andet end godt sammenhold, Damerne har 2 gange 2 timer om ugen, på græs om sommeren og Kunst om vinteren som de skal dele med 2 damesenior og 1-2 herresenior, hvilket vil sige ca. 100 spillere på 1 bane, de har en kvart bane hver. (Om sommeren træner 7 ungdomshold sammen på 2 baner, her vil en 3 bane kunne aflaste). Det meget trist.
BK Rødovre er bygget op som en virksomhed, alle trænere i klubben er lønnede og det er derfor lykkedes os at tiltrække nogle af de bedste trænere overhovedet, dog er det ikke muligt at fastholde dem alle da de ikke vil være i en klub med så ringe forhold. Både 1 herre og 1 damers trænere smuttede den ene sagde han ikke gad være i en “Stenalder kommune”.
Jeg finder det meget uholdbart at der ikke er en kunstgræsbane i vores del af kommunen, ja direkte til grin.
med udgangspunkt i BK Rødovre og Orient GF medlemttal vil jeg mene at en sådan bane vil blive benyttet af ca 700 hver uge og samtidig vil det afgive tid så de klubber der spiller i espelunden osse har mulighed for at tilbyde deres medlemmer banetid.

Hvis der nogen der påstår at der er noget med grundvandet, så det en dårlig undskyldning, jeg har for 5 år siden afleveret tegninger på en bane bygget i glostrup, med en membran der leder evt urenheder til kloak, så den undskyldning dur ikke mere.

Kære FIR, jeg er flov på kommunens vegne over den grusbane, det er nok den eneste af sin art tilbage på Sjælland.

Venlig Hilsen

Jan Krügermeier
Formand
BK Rødovre.