Skip to main content
Tester alt-tekst 2

Turneringskamp for 1. Damesenior.

 

Modstanderen var de evige lokalrivaler fra Vanløse aka FC. Damsø. Et hold der tog et point mod de rødblusede over efterårets to turneringskampe, men samtidig også to kampe hvor der blot blev scoret 1 mål. Så der lå en tæt kamp foran Rødovre damerne!

Det var samtidig også årets første turneringskamp på Rødovre stadion bane for 1. Damesenior, der spillede første turneringskamp på kunstgræsbanerne i Espelunden. Ved første blik på stadionbanen, så den på sin vis ganske god ud taget i betragtning af det omskiftelige vejr, men når man kom tættere på og så pigernes afleveringsøvelser 4-5meter. Så hoppede og dansede bolden som om, det var på en kæmpe grøn hoppepude der skulle afvikles divisionsfodbold på.

Dommeren fløjtede kampen op, og man kunne tydelig se, at begge hold lige skulle se hinanden an før der kom blottelser i de to holds formationer. Men så tog det også fart omstillingerne der gik begge veje, men det var bestemt efter Rødovres præmisser, der fandt vejen til feltet efter små 10min uden rigtig at blive farlige. I det hele taget foregik spillet mellem felterne, og ikke ret meget hvor det kunne gøre ondt på de to holds målmænd.

Det var der for også en af Rødovres mange standartsituationer, der skulle sætte lidt gang i kampen. Hvor Katrine Blom hamrede en nedfaldsbold på stolpen, mens de restende spillere i feltet ikke formåede at reagere på situationen. Kort efter havde Rødovre endnu en gang en god mulighed for, at komme foran på kantspiller Rie Wittchens afslutning, der desværre lige gik i hanskerne på keeperen.
Mere spændende blev det ikke i første halvleg for de omkring 30-40 tilskuere, der havde trodset regn, vind og vejr for at se lokalderbyet.

Anden halvleg blev en endnu mere duel præget omgang, hvor bl.a. Rødovres 4 bagerste forsvarsspillere fortsat havde fint styr på modstanderens kontrafaser, og i et velfungerende samarbejde med målmand Sascha Hesse: Der til tider agerede sweeper på Damsøs lange bolde i ned bag forsvaret. Damsø havde faktisk ikke en afslutning imod målet i 2 halvleg, og det så mere ud til at de var de rødblusede der skulle hive 3 point midtvejs i 2.Halvelg. Tæt på var damerne fra Rødovre også, både i omstillinger, standarter og i opbygningsspillet. Skarpheden manglede dog i afslutningsspillet, og slutresultatet blev
0 – 0.

Kampen gav samtidig debut til den tidligere Vanløse spillere Mia Lund, der hen over vinteropstarten der desværre har været meget skadet, og har været gennem et længerevarende genoptræningsforløb. Hun fik de sidste 15min af kampen, og bød ind med kampens sidste store mulighed da hun servede en ”anden bold” på tværs af felten til en fremstormende Kia Pedersen, der ikke fik træf på bolden.

Kampen spiller blev målvogter: Sasha Hesse. Der gennem hele kampen havde god styring bagfra og hjalp sit forsvare med et meget højt bundniveau.

Efter kampen udtalte cheftræner Steffen Petersen:
Selvfølgelig irritere det mig, at vi ikke tager 3 point i dag, da vi havde både små og store chancer til at vinde kampen, men det er meget positivt at vi spiller til 0. Vi står efter 3 turneringskamp med 4 point ud af 9 mulige, det er i sig selv jo ganske fornuftigt. Selvfølgelig ville jeg gerne have stået med 6 eller 9, men omvendt igen, havde vi stået med 3; havde situationen været en hel anden. Vi holder vores forspring til holdene under os, der i blandt FC Damsø med 3 point pga. dagens resultat.

Vi er kommet godt i gang med vores hjemmebanekampe her i turneringen, og nu også på græs. En græsbane der var meget svær for begge hold at spille på! Det spil som vi vidste i dag, er nu ikke lige det som vi gerne vil praktisere 24/7, men det handler også om point og det fik vi i dag, pga. velfunderede taktiske aftaler, og en rigtig god holdindsats af pigerne. Når det så er sagt må det supertekniske fodboldspil vente til banerne har sat sig ordentlig, og vi er endnu mere klar i vores spillestil.